Bijeenkomsten

Informatieve bijeenkomsten / workshops 14 oktober 18 november 9 december

Informatieve bijeenkomsten 

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze bijeenkomsten in 2020. Als eerste ziet u een overzicht met type bijeenkomst, datum, tijd, wie de bijeenkomst geeft en extra informatie.

Onderaan de pagina leest u meer informatie over wat de bijeenkomst precies inhoudt inclusief de onderwerpen die behandelt zullen worden.

Heeft u interesse voor deze bijeenkomsten, dan kunt u zich aanmelden per mail (info@zonvitaris.nl) of per telefoon (0111-451009) (telefonisch bereikbaar van 8.30-12.30 uur).

Bij aanmelding graag naam, telefoonnummer en adres doorgeven en welke avond u wilt bezoeken. Bij alle bijeenkomsten is de inloop een kwartier voor aanvang. Alle bijeenkomsten worden gehouden bij praktijk Zonvitaris, Vissersweg 1 in Nieuwerkerk.

Bijeenkomsten 2020

Data Kennis- en bewustzijnsdagen Data Tijd Wie Informatie
Stress en burn-out 29-jan 10.00-12.00

en

18.30-20.30

Jantina 2x dezelfde bijeenkomst

Inloop 15 minuten voorafgaand aan bijeenkomst.

€ 10,- incl. thee en iets er bij.

Max. 20 personen.

Opstellingendag 12-feb 10.00-16.00 Tessa/Jantina Vraagsteller €85,- (max.4)

Representant/aanwezige: €45,- (max. 6)

Inclusief thee, lunch, fruit en noten.

Inloop vanaf 9.45

Ook als je geen ervaring hebt met systemisch werk.

Max. 10 personen

Natuurgeneeskunde 19-feb 18.30-20.30 Stefán Inloop 15 minuten voorafgaand aan bijeenkomst.

€ 10,- (incl. thee en iets er bij)

Max. 25 personen

Voeding 11-mrt 10.00-12.00

en

18.30-20.30

Nanette/Jantina 2x dezelfde bijeenkomst – Max. 25 personen.

Inloop één uur voorafgaand aan bijeenkomst.

€ 10,- (incl. thee en iets er bij)

Wilt u uw lichaamsmeting meenemen in de bijeenkomst: maak tussen 9.00-9.50 of 17.45-18.20 een afspraak.

Nanette zal uw lichaam meten. Een kopje thee en een tijdschrift ligt klaar tijdens het wachten.

Trauma 15-apr 10.00-12.00

en

18.30-20.30

Jantina 2x dezelfde bijeenkomst

Inloop 15 minuten voorafgaand aan bijeenkomst.

€ 10,- (incl. thee en iets er bij)

Unplugged KwalitTijd 9-jun
10-jun
11-jun
10.00-18.00
08.30-21.00
8.30-12.00
Inge/Tessa/Jantina Deze 3-daagse wordt gevuld met diverse onderdelen en is een moment van kwalitijd voor jezelf (en/met de ander).

Maximaal 12 personen.

Ubuntu 10-jun 19.00-21.00 Anette Nobuntu-Mul  Gastspreker

€17,50 inclusief thee en iets er bij

Max. 40 personen

Unplugged Fysiek 16-sep
17-sep
18-sep
10.00-18.00
8.30-17.30
8.30 – 12.00
Inge/Tessa/Jantina Informatie vanaf april
Persoonlijkheidstypes 30-sep 10.00-12.00

en

18.30-20.30

Jantina Inloop 15 minuten voorafgaand aan bijeenkomst.

€ 10,- (incl. thee en iets er bij)

Natuurgeneeskunde 14-okt 14.30-17.00

en

18.30-20.30

Stefán Inloop 15 minuten voorafgaand aan bijeenkomst.

€ 10,- (incl. thee en iets er bij)

2x dezelfde bijeenkomst

Opstellingendag 16-okt 10.00-16.00 Tessa/Jantina Vraagsteller €85,- (max.4)

Representant/aanwezige: €45,- (max. 6)

Inclusief thee, lunch, fruit en noten.

Inloop vanaf 9.45

Ook als je geen ervaring hebt met systemisch werk.

Unplugged Filosofie & Bewustzijn 4-nov

en

5-nov

10.00-17.00 Inge/Tessa/Jantina Meer informatie vanaf september beschikbaar.
Natuurgeneeskunde 18-nov 18.30-20.30 Stefán € 10,- (incl. thee en iets er bij)
Voeding 2-dec 10.00-12.00

en

18.30-20.30

Nanette/Jantina 2x dezelfde bijeenkomst

Inloop één uur voorafgaand aan bijeenkomst.

€ 10,- (incl. thee en iets er bij)

Wilt u uw lichaamsmeting meenemen in de bijeenkomst? Zorgt u dan dat u een afspraak maakt in de 45 minuten voorafgaand aan de bijeenkomst en dan reeds aanwezig bent.

Nanette zal uw lichaam meten met een weegschaal die naast gewicht ook o.a. vet, spiermassa en BMI registreert.

Een kopje thee en een tijdschrift ligt klaar tijdens het wachten.

 

Meer informatie per bijeenkomst

1. Stress en burn-out

Stress en Burn out hoor je de laatste tijd vaak voorbijkomen. Wat is stress en Burn Out?

Deze maatschappij waarin wij nu leven vraagt veel van de mens. De menselijke leefomgeving is in de afgelopen 100 jaar enorm veranderd en waar het ons ook veel gemak oplevert, levert het ons ook andere zaken op. De keerzijde ervan is dat de mens in deze maatschappij al van jongs af aan veel verplichtingen heeft. Het belang van ontdekken wie wij zelf zijn is vaak hieraan ondergeschikt.

Iedereen heeft in zijn leven “een rugzakje” bij zich, welke zich vult vanaf dat we heel jong zijn. Al jong dragen we onze rugzak bij ons, gevuld met wat iedereen over ons vindt (oordelen, regels en moeten). Hierdoor lijkt het alsof we dit ook echt zijn, maar niets is minder waar. Wie wij zijn ligt verborgen, diep in ons. Het gat tussen wat wij zijn gaan geloven over onszelf en wie wij daadwerkelijk bedoelt zijn te zijn is een gat waardoor wij ons niet thuis lijken te voelen bij onszelf. Hierdoor ervaren we dat we niet ons eigen leven leven, je niet volledig jezelf bent.

Een bijeenkomst die zicht richt om meer inzicht te verkrijgen op onder andere de volgende punten:

– Ontstaansvoorwaarden Burn Out

– Fases in Burn Out

– Informatieopname via hersenen en ogen

– Nervus Vagus – “de zwerfzenuw” in ons lichaam

– Stress in ons lichaam

– Chronische stress

De mogelijkheid om zelf weer achter het stuur van het leven te komen zitten in plaats van dat het leven ons een richting op duwt waar we niet in willen.

Dit alles wordt belicht vanuit psychosociaal gezichtspunt.

Jantina werkt als psychosociaal therapeut bij Zonvitaris. Zij geeft deze richting psychosociale therapie binnen Zonvitaris vorm op haar eigen wijze. Hierbij mixt ze pedagogiek met onder andere NLP, opstellings- en coachingscursussen, filosofie, haar ervaring en opleiding als leerkracht in het speciaal basisonderwijs ,docent pedagogiek, managementervaring en mooie boeken en verhalen. Het steeds weer kijken naar de unieke mens met zijn eigen verhaal is het uitgangspunt van haar werkwijze. Naast haar werk als psychosociaal therapeut is zij mede-eigenaar van Zonvitaris en is zij verantwoordelijk voor management en organisatie binnen dit bedrijf.

2. Opstellingendag

Tot nu toe werd binnen Zonvitaris gewerkt met tafelopstellingen of psychodrama. Maar omdat we nu voor psychosociale therapie een grote ruimte tot onze beschikking hebben, is het ook mogelijk om opstellingen binnen Zonvitaris aan te bieden, waar we op 12 februari mee starten.

Een opstelling, ook wel systemisch werk genoemd, is een middel om onbewuste, belemmerende en vaak onzichtbare patronen aan het licht te brengen en om daardoor ruimte voor verandering te creëren. Je bent tijdens de bijeenkomst vraagsteller en representant of alleen representant.

Als je een vraag mee wilt nemen, dan wordt deze vraag met één van de therapeuten helder gemaakt voorafgaand aan deze bijeenkomst (telefonisch of d.m.v. een afspraak in de praktijk). De vraag kan gaan over familie, maar kan ook gaan over andere zaken, zoals werk, ziekte, onvermogen. Dit wordt geformuleerd in een verlangen: dat wat jij wilt bereiken/weten. De inbrenger van de vraag kiest anderen uit om ‘representant’ te zijn voor een onderdeel van de vraag en geeft hen een plaats in het speelveld in het vertrek. Zo ontstaat een tableau vivant waarin de representanten weergeven wat hun gevoelens en houdingen zijn binnen dit tableau, zodat de vraagsteller inzicht verkrijgt.

Als representant heb je ook iets te leren, je wordt niet bij toeval gekozen om iets te representeren. Dat is ook waarom we de dag starten met de vraag/het verlangen wat jij hebt voor deze dag. Aan het eind van de dag komen we voor iedereen terug op de vraag/het verlangen wat jij hebt meegenomen voor deze dag (eventueel naast de vraag die je hebt als vraagsteller).

De effecten van deze sessies werken langer door dan alleen op deze dag.

Tessa Krapf van Praktijk Innergids is Bewustzijnscoach. Haar werk is mensen te helpen in hun bewustwordingsproces. Zij brengt de geestelijke en fysieke wereld samen. Tessa is werkzaam geweest als speltherapeute en (gezins-) coach.

Jantina werkt als psychosociaal therapeut bij Zonvitaris. Hierbij mixt ze pedagogiek met onder andere NLP, opstellings- en coachingscursussen, filosofie, haar ervaring en opleiding als leerkracht in het speciaal basisonderwijs, docent pedagogiek, managementervaring en mooie boeken en verhalen. Het steeds weer kijken naar de unieke mens met zijn eigen verhaal is het uitgangspunt van haar werkwijze.

Tijdens deze dag zijn we met maximaal 10 personen en 2 begeleiders.

3. Natuurgeneeskunde

Deze bijeenkomst gaat over hormonen en het immuunsysteem.

Hormonen zijn onderdeel van alle processen in ons lichaam

Onze hormonen zijn boodschappersstofjes die informatie doorgeven aan alle cellen in ons lichaam. Hormonale ontregelingen hebben dan ook invloed op heel ons lichaam, denk hierbij aan: slaap, stemming, gewicht, energie, bloeddruk, energie, vruchtbaarheid, spijsvertering. En de hormonen beïnvloeden elkaar ook allemaal. Als ze in balans zijn is dat een prettig iets, maar als ze in disbalans zijn, dan beïnvloeden ze elkaar ook weer. De hypothalamus is de hoofdregelaar in dit geheel. De hypothalamus beoordeeld alle informatie uit het lichaam, scant en besluit welke acties er in werking gezet moeten worden. Van daaruit gaan er opdrachten uit naar de hypofyse of epifyse en van daaruit naar alvleesklier, bijnier, zwezerik, schildklier, eierstokken, zaadbal en bijnier.

Ons immuunsysteem helpt ons gezond te houden

Een gezond immuunsysteem houdt ziektes bij ons vandaan. Ook ons hormoonsysteem beïnvloed ons immuunsysteem en andersom. Zo heeft stress veel invloed op de hypothalamus. De hypothalamus gedijt het best bij rust en regelmaat. Als dit uit balans is, komen er ziektes ons lichaam binnen. Maar ook als we onvoldoende gezonde voeding binnen krijgen en we niet de juiste bouwstoffen in ons lichaam krijgen om alles op de juiste wijze aan het werk te krijgen en te houden, verzwakken we ons lichaam, waardoor ziektes kunnen binnendringen.

Als deze onderdelen in ons lichaam zijn verstoord, beïnvloed dat heel veel in ons lichaam. Zo is alles met elkaar verbonden en wanneer de oorzaak van de klacht wordt doorgrond kan op een juiste wijze het lichaam worden geprogrammeerd naar gezondheid.

Naast dat deze bijeenkomst informatiegericht is, is deze ook altijd gericht op het stellen van vragen, waar je in het consult niet aan hebt gedacht of aan toe bent gekomen. Daarom wordt u dan ook van harte uitgenodigd om de vragen die bij u leven met betrekking tot de natuurgeneeskunde mee te nemen.

Stefán Gyarmathy geeft op zijn eigen wijze vorm aan natuurgeneeskunde binnen Zonvitaris. Hierbij combineert hij diverse inzichten, zoals Klinisch Psycho Neuro Immunologie, zijn opleiding natuurgeneeskunde, diverse cursussen en nascholingen, kinesiologie, homeopathie en zijn liefde voor het vak.

Nadat er op zijn 14e een hersentumor werd geconstateerd en hij daardoor kennismaakte met natuurgeneeskunde heeft dat voorgoed zijn leven veranderd. Hij wil nu iedereen, die dat wil, met het goede en de genezende werking van natuurgeneeskunde in aanraking laten komen. Met hart en ziel werkt hij aan nieuwe producten met unieke recepturen en kijkt hij steeds met ieder unieke mens mee naar zijn verhaal en naar de levensloop waarin ziektes zijn ontstaan.

4. Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol binnen het genezingsproces van ons lichaam en dus ook binnen Zonvitaris. Ook om ons lichaam optimaal in balans te houden en om de organen in ons lichaam optimaal te laten werken is voeding van groot belang. Zoals Hippocrates (de grondlegger van de geneeskunde) al zei: ‘Laat voeding ons medicijn zijn en ons medicijn onze voeding.’ Hij zei ook: ‘de beste dokter staat in de keuken’. Stefán geeft tijdens het eerste consult een voedingsadvies mee, maar omdat hij geen tijd heeft om dit verder uit te werken, zijn deze bijeenkomsten voor het stellen van vragen, het geven van informatie en het delen van tips.

Omdat voeding ook iets is wat nauw aan ons verbonden is, vinden wij mensen het vaak moeilijk en ingewikkeld om voedingspatronen te veranderen. Ze horen bij ons, want we hebben ze al vanaf jongs af aan meegekregen, waardoor we vinden dat deze patronen bij ons horen en goed zijn. Door meer informatie te verkrijgen over voeding, wat het doet en hoe je op simpele wijze patronen hierin kunt doorbreken is het mogelijk om veranderingen in werking te zetten.

Deze bijeenkomst richt zich op de 3 macronutriënten (de 3 voedingsbronnen die het lichaam nodig heeft als brandstof):

– Koolhydraten

– Eiwitten

– Vetten

Het lichaam zal deze drie macronutriënten via voeding binnen moeten krijgen, omdat deze niet door het lichaam zelf worden aangemaakt.

Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op:

– Bronnen van koolhydraten, eiwitten, vetten

– Verschil micronutriënten – macronutriënten

– Wat gebeurt er in het lichaam als je te weinig koolhydraten tot je neemt

– Lezen van etiketten op pakjes

– Feiten en fictie rondom voeding, afvallen en een gezond ontbijt, lunch en diner

– Tips om verandering in gang te zetten

Jantina werkt als psychosociaal therapeut bij Zonvitaris, is hier mede-eigenaar en geeft vorm aan management en organisatie binnen het bedrijf. Tevens heeft zij zich al jaren verdiept in voeding in combinatie met veranderen van leefpatronen. Zij werkt in haar psychosociale therapie ook met mensen waarbij voeding is gekoppeld aan emotionele verbanden. Voeding kan onder andere kalmerend werken, vroeger in de jeugd zijn ingezet als zoethouder of als afleider van pijn of problemen. Dan kan het zijn dat voeding op latere leeftijd nog steeds op deze wijze wordt ingezet. Door hier de patronen te gaan doorzien en te doorbreken kunnen voedingsgerelateerde vraagstukken worden veranderd en omgezet in gezonde patronen. Het bedenken van hanteerbare veranderingsstapjes in relatie tot voeding brengt dat veranderen van voeding een haalbaar is.

Nanette heeft haar studie orthomoleculaire voeding afgerond en is voedings- & gewichtsconsulent bij Zonvitaris. Zij heeft zich altijd verdiept in gezonde voeding en hoe zij dat in het dagelijks leven vorm kan geven. In het jaar 2020 rond ze alle modules van de opleiding orthomoleculair therapeut af. In haar consulten weegt ze haar cliënten en geeft informatie die uit de weging komen en brengt deze in relatie tot het voedingspatroon van de cliënt. Ze coacht de cliënten, geeft tips en motiveert om door te blijven gaan op het ingeslagen pad.

Een gratis meting is mogelijk indien u zicht aanmeldt voorafgaand aan de bijeenkomst: u kunt hiervoor een afspraak maken tussen 9.00 – 9.45 en 17.45 – 18.20 (voorafgaand aan de bijeenkomst). Een meting neemt ongeveer 5 minuten in beslag en u de meetresultaten meenemen naar de bijeenkomst en gelijk meer inzicht verkrijgen in uw persoonlijke lichaamsresultaten.

Om alvast in de stemming te komen en na te denken over voeding kunt u op de volgende site voorafgaand aan de bijeenkomst alvast een quiz invullen: https://happyhealthy.nl/quiz/.

5. Trauma

De eerste stap die genomen zal worden is begrijpen wat ‘trauma’ precies is. We zijn gewend om het woord ‘trauma’ te gebruiken voor geweld in oorlogsgebieden en natuurrampen, verlies en persoonlijke zeer zware omstandigheden. Als we aan de slag willen met het begrijpen en verwerken van trauma is het van belang om eerst de juiste definitie te herkaderen:

Trauma wordt gekenmerkt door 4 woorden (bron: Stilstaan bij trauma – Vivian Broughton):

– Overweldigend – de situatie wordt door de (jonge) persoon als totaal overweldigend ervaren en we verliezen ons vermogen om ons lichaam en psyche zelf te reguleren.

– Hulpeloos – onze ervaring is er één van extreme volslagen hulpeloosheid

– Levensbedreigend – we vrezen dat we de situatie niet zullen overleven, we voelen dat ons bestaansrecht wordt bedreigd en voelen ons hopeloos

– Fragmenterend – de psyche splitst de verwoestende ervaring af als een laatste poging om te overleven.

Met deze criteria werkend komen we tot 6 verschillende trauma’s:

– Geweldstrauma – bijvoorbeeld ongelukken, aanvallen op de mens, oorlogservaringen e.d.

– Seksueel trauma – ongepaste en ongelijkwaardige seksuele handelingen

– Vroegkinderlijk trauma – vindt voor de geboorte plaats in de baarmoeder, tijdens de bevalling of in 1e fase na de geboorte

– Liefdestrauma – als kind geen duidelijke liefdevolle relatie met moeder kan opbouwen, omdat moeder niet van haar kind houdt of kan houden

– Identiteitstrauma – kind geeft eigen identiteit op voor wensen en behoeften van de moeder (meest voorkomende trauma)

– Bindingssysteemtrauma – trauma binnen een systeem (familie, organisatie, natie). Het ontstaat vanuit een gebrek aan liefde en identiteit. Gebaseerd op overheersing en onderwerping.

“Het is niet de toekomst waar je bang voor bent. Het is de herhaling van het verleden waar je bang voor bent.”

Alles wat we meemaken wordt opgeslagen als herinnering in het lichaam, waardoor de lichaam de poort is naar traumatische ervaringen, ook al liggen die in een ver verleden.

“Alles wat je ooit hebt ervaren, zit in je en je kunt toegang krijgen tot die informatie als je bereid bent om het risico te nemen.”

In deze bijeenkomst:

– Meer bewustwording in wat trauma is

– De relatie tussen ons gezonde, ongezonde en het traumadeel.

– Ons lichaam en emoties

– Hoe trauma in het dagelijks leven te zien

– Vechten, vluchten en bevriezen

Hierdoor kun je patronen kunt gaan zien en ontdekken. Want we hebben allemaal de verantwoordelijkheid om onszelf voorop te stellen en stap voor stap een beter en liefdevoller contact met onszelf te krijgen.

Jantina werkt als psychosociaal therapeut bij Zonvitaris. In haar werk als psychosociaal therapeut werkt zij met cliënten die op vroege momenten in het leven deze traumatische ervaringen hebben opgedaan. Door bewustwording van processen die hebben plaatsgevonden en nog steeds hun uitwerking hebben, wordt het verhaal zichtbaar, waardoor grip op deze ervaringen plaats gaat vinden. Het voelen, op gedoseerde wijze, van eerder ervaren pijn en verdriet geef verlichting. Het gaat erom, om van onvoltooide overlevingsrespons te gaan naar een autonoom voltooide overlevingsrespons in een veilige en geborgen situatie/omgeving.
Hierbij mixt Jantina haar eigen levenservaringen met pedagogiek en onder andere NLP, opstellings- en coachingscursussen, filosofie, haar ervaring en opleiding als leerkracht in het speciaal basisonderwijs ,docent pedagogiek, managementervaring en mooie boeken en verhalen. Het steeds weer kijken naar de unieke mens met zijn eigen verhaal is het uitgangspunt van haar werkwijze.

6. Unplugged KwalitTijd

Unplugged betekent hier: plug jezelf uit de hectiek en westerse maatschappij en plug jezelf eens in in jezelf en kwaliteit voor jezelf.

Het is een driedaagse met daarin de tijd om kwalitijd te nemen voor jezelf, met je moeder, partner, vriend(in) of iemand die je dit graag cadeau doet of alleen met het ontmoeten van anderen die hierin open staan voor deze ontmoeting.

Tijdens deze driedaagse zijn er diverse vaste onderdelen waaraan wordt meegedaan. Daarnaast zijn er ook onderdelen om zelf in te vullen en die kunnen worden bijgeboekt om het een persoonlijke belevenis te laten zijn.

Deze driedaagse is onderverdeeld in 4 arrangementen:

A – deelname aan de 3-daagse met alle activiteiten – € 300,- (inclusief thee, fruit en versnapering)

B – arrangement A + 3x lunch + 1x avondmaaltijd 2e dag- € 380,- (vegetarische salades en brood – de 3e dag eindigt dan om 13.00.

C – arrangement A+B+ campinggebruik € 380,- + € 16,50 per nacht (inclusief gebruik elektra en warm water)

D – arrangement A + campinggebruik € 300,- + €16,50 per nacht (inclusief gebruik elektra en warm water)

Apart bij te boeken – uiterlijk 2 weken voorafgaand boeken, zodat dit in de planning kan worden meegenomen:

– Massages – 1 uur €60,-

Thony (verwennerij voor jezelf met geurtjes, muziek en persoonlijke touch)

Peggy (natuurgeneeskundige benadering voor een kwalitatieve benadering van het lichaam)

Miranda (verwennerij voor jezelf met muziek en een persoonlijke touch)

– Voedings- & gewichtsmanagement – meting waarbij gekeken wordt naar BMI, gewicht, vet, spieren en buikvet. Hieraan wordt een voedingsgewicht gekoppeld – half uur €20,-

– Consult natuurgeneeskunde – meting van het lichaam met daaraan gekoppeld een persoonlijk voedingssuppletieadvies – half uur €42,50 (wordt uitgevoerd door therapeut die voldoet aan de Plato-normen – kijkt u in uw verzekering of dit consult wordt vergoed.

Tijdens de ‘open momenten’ is er een ruimte beschikbaar om jezelf terug te trekken, te lezen en een goed gesprek te voeren.

7. Ubuntu

Interactieve lezing 10 juni 2020

Ubuntu. Een Zuluwoord, maar een universeel concept. Umntu Ngmuntu Ngbantu betekent letterlijk: Een mens is een mens omdat er andere mensen zijn. Oftewel: Ik ben omdat wij zijn! Dit is de basis van de Ubuntu-filosofie.

Wat kan Ubuntu voor jou en mij, voor ons betekenen?

Voor de westerse wereld die de afgelopen eeuwen enorme technologische realisaties heeft neergezet en voor grote materiële welvaart heeft gezorgd, maar die nu schreeuwt om aandacht voor immateriële vraagstukken. Voor onze omgang met de aarde en met elkaar; een omwenteling van ratio naar relatie. Moe van onze automanie tot zelfontplooiing….

Annette Nobuntu Mul neemt je deze avond op persoonlijke wijze mee in haar zoektocht naar wat Ubuntu is en kan betekenen. Ze neemt je mee naar Zuid- Afrika, het land dat na de apartheid oude wonden tracht te helen en dat, met de kracht van diversiteit en vergeving, met recht en trots een regenboognatie wil zijn.

Ze gaat op zoek naar Ubuntu in het contact met dierbare Zuid-Afrikanen die op haar levenspad zijn gekomen. Vaak met een bijzondere levensles. Voor haar en voor ons. Zo sprak ze de twee moordenaars van Amy Biehl, de gevangenbewaker van Nelson Mandela, de dochter van Desmond Tutu, ex politiek gevangenen op Robben Eiland, de minister van onderwijs, de directrice van SASNEV, maar (juist) ook de mensen van de straat, van de townships……

Wat kunnen wij van Afrika, van Ubuntu leren?

In haar ogen, dat we in elke persoonlijke, professionele, organisatorische, religieuze of politieke ontmoeting of discussie elkaar, boven alles, als mens kunnen zien en onze gemeenschappelijke menselijkheid erkennen: Ik ben omdat wij zijn.

Via storytelling én interactieve dialoog neemt Annette je deze avond mee op reis:
‘Ek moet reis om die wêreld om huis toe te gaan, ek moet praat met ’n vreemde om myself te verstaan’ Ons sien mekaar 10 juni!

Annette Nobuntu Mul (1960) is de oprichter van Ubuntu Society. Het is haar missie om het diepgewortelde (Zuid)-Afrikaanse mensbesef Ubuntu verder te ontwikkelen en uit te dragen in ons ‘samenwerken in samenleving’. Vanuit diverse professionele invalshoeken is zij al jaren gepassioneerd werkzaam vanuit de onlosmakelijke verbinding tussen de 4 domeinen van EPOS: Existentiële zelf /Privé /Organisatie, Ondernemerschap/  Samenleving, /Sustainability

Op al deze onlosmakelijke domeinen is zij persoonlijk professioneel werkzaam als systeemtherapeut, leertherapeut & supervisor, organisatiecoach, spreker, opleidingscoördinator ISvW, vertrouwenspersoon, columnist en auteur.

Gebaseerd op de principes en spirit van Ubuntu verbindt zij uitwisselings- programma’s tussen Nederland en Zuid-Afrika. Naast haar werkzaamheden via Ubuntu Society is zij oprichter en voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland, persoonlijk gestimuleerd en geïnspireerd door emeritus aartsbisschop Desmond Tutu.
Zij is auteur van diverse artikelen en het boek ‘Opsoek naar Ubuntu’ Juli 2018.Uitg. BigBusinessPublishers. www.ubuntusociety.nl

8. Unplugged Fysiek

Meer informatie vanaf april.

Locatie

Bij alle bijeenkomsten is de inloop een kwartier voor aanvang. Alle bijeenkomsten worden gehouden bij praktijk Zonvitaris – Vissersweg 1 – Nieuwerkerk.

Aanmelden

Heeft u interesse voor deze bijeenkomsten, dan kun u zich aanmelden per mail (info@zonvitaris.nl) of per telefoon (0111451009) (telefonisch bereikbaar van 8.30-12.30 uur). Bij aanmelding graag naam, telefoonnummer en adres doorgeven en welke avond u wilt bezoeken.