Psychosociale therapie

Het zichtbare ligt boven water. De oorzaak van ons gedrag onder water.

Het zichtbare ligt boven water. De oorzaak van ons gedrag onder water.

Psychosociale therapie, lifestylecoaching, coaching of noem het “samen met iemand in een individueel traject zaken tegen het licht houden, zodat je bewust grip kunt krijgen op je gedrag, kennis en vaardigheden”.

Doordat je je bewust wordt van dat wat je doet en hoe je het doet en met name wat de reden is dat je het doet, kun je daadwerkelijk gedragingen in jouw leven aanpakken en veranderen. Je weet nooit vooraf waar je terecht zult komen in dit traject. Het is een op pad gaan, waarbij je bewust gaat kijken naar jezelf en de overtuigingen die je over jezelf hebt heen gelegd als een harnas.

De therapie wordt onder andere vormgegeven vanuit:

NLP: Er wordt gekeken naar wat jou in je huidige situatie vast houdt en waar je naar toe zou willen. Op weg gaan, kan alleen als je thet op pad gaan je meer gaat opleveren dan de situatie waar je nu in bent beland.

Overtuigingen die jou belemmeren kunnen je houden op de plaats waar je nu bent en een uitweg zie je dan niet meer. Als je anders gaat kijken, kun je in kleine stapjes de weg gaan lopen naar jou nieuwe toekomstige gewenste situatie lopen. Hierbij vind ik het belangrijk dat jij zelf loopt. Ik kan de stappen niet voor je zetten, wel kan ik door diverse NLP werkwijzen en strategieën jou helpen om op weg te gaan en te blijven. Zie ook pagina NLP.

PSYCH-K: Met PSYCH-K kunnen zaken die spelen in het onderbewuste worden gebalanceerd, waardoor patronen en denkwijzen kunnen worden doorbroken. (Denk hierbij aan stress en overtuigingen die dan een plaats krijgen doordat de gevoelens en emoties die daarbij horen worden gevoeld en deze onthecht worden van de situatie. De overtuigingen doen wij op in onze jeugd en bepalen het grootste deel van ons leven. Door deze opnieuw te balanceren kan je leven weer opnieuw gaan stromen.) Zie ook pagina PSYCH-K. 

Naast individuele coaching worden ook groepsbijeenkomsten georganiseerd.

Als we eerst zouden vaststellen waar we ons exact bevinden en dan waarheen we ons bewegen, zouden we beter kunnen beslissen wat te doen en hoe het te doen.
(Abraham Lincoln)

Informatieve bijeenkomsten / workshops

Informatieve bijeenkomsten / workshops