Nieuwsberichten - Zonvitaris

Vega tomatensoep met cashewnotenroom

2.06.2020
|
commentaar uit
|

Snipper 2 uien en fruit deze eerst zonder olie in de pan. Voeg daarna 3 teentjes knoflook toe en een tl kokosvet zonder geur. Roer dit kort door (zorg dat het niet verkleurt) en voeg dan 1 kg tomaten toe in kwarten en 600 ml gekookt water. Laat dit 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan 100 gram zoete aardappel toe (geraspt of in kleine stukjes) en cashewroom (week hiervoor 100 gram onbewerkte cashewnoten minimaal 4 uur in een bakje water, daarna doe je deze met scheut water in de blender en meng je tot massa). Laat dit nog 10 minuten […]

Banaan-choco-kaneel-koekjes

2.06.2020
|
commentaar uit
|

Meng door elkaar:

2 bananen
150 gram amandelmeel
2 el rauwe cacao
1 volle tl kaneel

Als alles is vermengd, roer je er nog een flinke hand rozijnen doorheen.

Maak hiervan hoopjes op een bakplaat en zet het in een voorverwarmde oven van 180 graden. 20-30 minuten […]

Bloemkoolsoep

2.06.2020
|
commentaar uit
|

Snijd een grote ui in ringen en fruit deze 5 minuten in een soeppan, eerst zonder kokosvet, daarna met. Voeg daarna 3 geperste of geplette knoflooktenen toe, 1 grote zoete aardappel in schijfjes en een medium bloemkool in kleine roosjes. Voeg daarna 0,5 liter amandelmelk en 0,5 liter water met biologische bouillon toe en laat de groenten hierin beetgaar koken (ongeveer 10 minuten). Als de groenten beetgaar zijn, dan met de staafmixer of blender de soep pureren. Op smaak maken met zout, peper, curry en paprikapoeder. Garneer iedere soepkom met een handje zonnebloempitten. Een heerlijke verwarmende stevige maaltijdsoep […]

Hummus

2.06.2020
|
commentaar uit
|

Meng in de blender/keukenmachine:
1 kleine pot goed afgespoelde kikkererwten (het schuim is saponine waar onze darmen niet blij mee zijn)
1-2 tenen knoflook
1 flinke eetlepel tahin
Flinke scheut olijfolie
Eetlepel gemalen komijnzaad
Theelepel curcuma – optioneel
Snufje peper (dan werkt de curcuma beter)
Water om het smeuïger te maken
Fair trade zeezout met kruiden
Eetlepel citroensap
Maak het dunner door toevoeging van water/olijfolie

Snijd groenten in reepjes/plakjes om te dippen in de humus. Denk aan:
Komkommer
Wortel
Paprika
Tomaat
Spelt-Qiunoa crackertjes (dr Karg)
Naanbrood
Pitabrood (eet niet teveel tarwe, ook daar zijn onze […]

Courgettebrood (glutenvrij en koolhydraatarm)

2.06.2020
|
commentaar uit
|

– 1 grote tomaat of 100 gr. cherrytomaatjes
– 1 a 2 teentjes knoflook
– 200 gr. courgette
– 150 gr. amandelmeel
– 2 tl wijnsteenbakpoeder of bakpoeder
– 2 eieren
– 2 el pesto
– handje ongebrande noten en/of zaden
– snuf zeezout
– peper naar wens
– 100 gr. zachte geitenkaas

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm (cakeblik) eventueel in met wat kokosolie. Halveer als eerste de tomaatjes of snijd de grote tomaat in stukjes. Doe dit ook met de knoflook. Bak de tomaatjes enkele minuten samen met de knoflook en zet het tomatenmengsel even weg. Rasp de courgette fijn. Laat de rasp goed […]

Snelle Thaise groene curry (glutenvrij)

2.06.2020
|
commentaar uit
|

– 250 gram kipfilet in blokjes
– 1 eetlepel glutenvrije Thaise curry van Koh Thai
– 200 ml kokosmelk
– champignonroerbakmix
– 300 gram rijst

De rijst koken zoals voorgeschreven. Kip en roerbakmix wokken. Een eetlepel Thaise curry en de kokosmelk toevoegen.

&nbsp […]

Maatregelen Coronavirus

20.03.2020
|
commentaar uit
|

Door de huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus ontvangen wij momenteel veel vragen. Graag informeren wij u over onze maatregelen en wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat kunnen wij voor u betekenen en wat zijn onze maatregelen;
• De praktijk blijft geopend dus u bent van harte welkom
• Wij houden ons aan de maatregelen die volgens de richtlijnen van het RIVM zijn opgesteld om de gezondheid van u en onze collega’s te waarborgen
• Onze therapeuten behouden hun consulten, die reeds gepland zijn
• De afspraken voor de E-Vitalizer blijven ongewijzigd
• Het is tevens mogelijk om uw consult bij […]

Courgette-pestosoep

3.04.2019
|
commentaar uit
|

1 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
7,5 dl groentebouillon
750 g courgette in dunne plakjes
60 ml room

Pesto
50 g basilicum
30 g fijn geraspte parmezaanse kaas
2 el pijnboompitten geroosterd
2 el extra vergine olijfolie

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 5 min. op matig vuur, of tot de ui zacht is.

Breng de bouillon in een aparte pan aan de kook. Voeg de courgette en de hete bouillon aan het uienmengsel toe. Breng het geheel aan de kook […]