Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Ingrediënten
- 1 halve flespompoen of andere pompoen = ca. 450 g
- 265 g speltmeel of amandelmeel
- 200 g speltbloem
- 100 g pompoenpitten + extra om te versieren
- 1.5 el kaneel of speculaas kruiden
- 1 el wijnsteenbakpoeder = 9 g
- 1 flinke snuf zout
- 100 ml (plantaardige) melk bijv. amandelmelk ongezoet
- 3 el honing
- 1 ei
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd de pompoen doormidden en bestrijk de binnenkanten met wat (olijf)olie.
Leg de halve pompoenen met de schil naar boven op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak 35 minuten in de oven.
Haal de pompoen uit de oven, schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak dit met een vork fijn.
Meng vervolgens alle ingrediënten, behalve het ei, door elkaar en kneed er een deegbal van. Is het deeg te plakkerig? Voeg dan nog wat meel toe.
Kneed het deeg een aantal minuten stevig door en laat het vervolgens 1 uur rijzen op een warme plek.
Haal het deeg uit de kom, kneed het nogmaals stevig door en stort het dan op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Dek af met een theedoek en laat nogmaals 40 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.
Klop het ei los, bestrijk het brood hiermee en strooi de extra pompoenpitten eroverheen. Druk ze wel goed aan, anders vallen ze eraf tijdens het bakken.
Bak het brood in ongeveer 40 minuten af.
(deze kan je ook per portie in de vriezer bewaren)